Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.02.2009. АФІНИ (ГРЕЦІЯ). Після Пасхи до України з Греції будуть принесені мощі святителя Спиридона Триміфунтського

На прохання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та з благословення Блаженнішого Архієпископа Афінського і всієї Еллади Ієроніма II до України будуть принесені мощі святителя і чудотворця Спиридона Триміфунтського, які перебуватимуть в межах нашої Церкви на протязі місяця в період між Пасхою та П’ятидесятницею 2009 року.
З метою проведення відповідних переговорів для вирішення технічних питань щодо принесення мощів 10 і 11 лютого поточного року на грецькому острові Керкіра (відомому також як о. Корфу), де знаходяться мощі, перебувала делегація Української Православної Церкви у складі намісника Києво-Печерської Лаври архієпископа Вишгородського Павла та співробітника Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрея Миколая Данилевича.
Українську делегацію на острові приймав митрополит Керкіри, Паксоса і Діапонтійських островів Нектарій. Владики обговорили дати та програму перебування мощів святителя Спиридона в Україні. Планується, що окрім Києва мощі будуть принесені в деякі обласні центри Західної, Південної та Східної України. Кінцеві дати та детальна програма перебування мощів святителя Спиридона з перерахуванням українських міст. будуть повідомлені пізніше.

orthodox.org.ua