Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.02.2009. КИЇВ. У відносинах із Церквою держава переходить до партнерства

«У відносинах із церквою держава сьогодні відходить від радянської моделі жорсткої сепарації Церкви від держави і переходить на партнерську модель, тому що без потенціалу церкви багатьох соціальних проблем вирішити просто не зможе». Про це на прес-конференції в УКРІНФОРМі заявив голова Державного комітету у справах національностей та релігій Олександр Саган, повідомляє кореспондент агентства.
За словами Сагана, насамперед йдеться про вирішення за допомогою церкви проблем морального характеру, які на сьогодні для України є «більш ніж актуальними». Він зазначив, що держава підтримує багато соціальних церковних ініціатив, а також іде назустріч релігійним громадам у вирішенні питання повернення культових споруд. Голова Державного комітету у справах національностей та релігій наголосив, що на пострадянському просторі лише кілька держав задекларували і почали реалізувати цей принцип.
«Україна йде на це, більш того, ми будемо говорити про бюджетне забезпечення повернення церковного майна, і це, ми вважаємо, важливий крок до взаєморозуміння і один до одного», – сказав Олександр Саган.
РІСУ