Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.01.2009. ЛУЦЬК. Клір єпархії відвідав з Різдвяними вітаннями державні установи

В період Новорічних і Різдвяних свят священнослужителі Луцька на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом відвідали з Різдвяним привітанням і колядками державні установи обласного центру. Першими колядників зустрічав міський голова Богдан Шиба. У виконанні студентів Волинської духовної семінарії та хору храму Всіх Святих Землі Волинської «Волинські дзвони» прозвучали різдвяні колядки, вітання із Різдвом Христовим.
Наступною гостинною установою, яка приймала колядників, стала Волинська обласна державна адміністрація. Губернатор області Микола Романюк та голова обласної ради Анатолій Грицюк Подякували за вітання, а також за ту духовну посильну працю, яку проводять владика із вірними УПЦ на Волині. Владика, вітаючи найвищих можновладців області, попросив їх допомоги в запобіганні духовній кризі, яка все більше огортає людські серця. Особливої уваги владика попросив приділити питанню збереження українських традицій, які поступово витісняються західними так званими «святами».
Також священнослужителі Луцька побували в Волинській обласній прокуратурі де прозвучали різдвяні колядки та вітання зі святами для працівників. Владика привітав прокурора області Андрія Гіля та усіх працівників прокуратури з Різдвяними святами.
Колядники також завітали до податкової адміністрації, де голова ДПА у Волинській області Віталій Семенович Пекарчук подякував за привітання і висловив надію на подальшу співпрацю з Православною Церквою.
Після цього настала привітання із Різдвом Христовим отримали працівники Обласного управління УМВС у Волинській області. Послухати привітання архіпастиря і спів колядок зібрався весь особовий склад, усі атестовані працівники апарату – усього понад триста чоловік. Владиці від імені обласної міліції дякував начальник управління генерал-майор Швидкий Віктор Васильович. Того дня у міліції це було не єдине свято – 17 років від заснування святкував спецпідрозділ міліції «Беркут». За благословенням митрополита Ніфонта «беркутів» вітав протоієрей Олександр Мазурак, який побажав іменинникам мужності, сил – нести нелегку службу, і подарував ікону архістратига Божого Михаїла – покровителя військових.
Потім колядники попрямували у Головне управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій. Там їх зустріли полковник Ромко Василь Дем’янович перший заступник начальника Головного управління МНС України в Волинській області і особовий склад управління. Василь Дем’янович, подякувавши за привітання, згадав про налагоджену співпрацю з Церквою, адже попереджати через парафіяльних священиків сільське населення Волині про загрозу пожежі стало вже традицією. Відвідали священнослужителі і Господарський суд Волинської області. Гостей прийняв голова суду Кравчук Віктор Оксентійович разом з трудовим колективом. Як і усі попередні «пани-господарі» пан Віктор подякував за привітання і подарований гарний настрій. Усім приємно, коли посеред робочих буднів згадуєш про те, що Різдвяні свята продовжуються.
Керівникам усіх відвіданих державних установ обласного центру, митрополит Ніфонт дарував годинник із зображенням православних святинь Палестини, як пам’ять про плин часу, а також пляшечки води зі святої ріки Іордан. Ці подарунки владика привіз із останнього паломництва на святу землю. Працівники усіх установ отримали в подарунок календарі на 2009 рік видання Волинської єпархії та іконки Хрещення Господнього.

Прес-служба Волинської єпархії