Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.01.2009. ЛУЦЬК. В Різдвяні свята владика Ніфонт відвідав дитячий будинок

12 січня, митрополит Луцький і Волинський Нифонт та підприємець Микола Барабаш посвяткували у вихованців Ківерцівського дитячого будинку «Сонечко». Владика часто відвідує цей дитячий будинок, тому що й сам скуштував сирітської долі. Візит митрополита в дні Різдвяних свят мав за мету допомогти відчути діткам святкову радість, підтримку і турботу зі сторони дорослих. «Дуже хочеться, щоб бодай на якусь мить діти забули про свої сердечні рани, завдані людським егоїзмом і зачерствілістю серця», – сказав владика Ніфонт в своєму слові. Також подякував постійному меценату дитячого будинку, пану Миколі за турботу, бо тому сироти мають змогу трішки приторкнуться до домашнього затишку і по дитячому порадіти Різдвяним святам.
Микола Барабаш подякував вихователям за їх нелегку працю, побажав їм терпіння і сердечної теплоти, а дітям побажав в радості святкувати Різдвяні свята і ніколи не забувати про те, що тільки людина може дати людині чи то радість, чи біль.
Разом з владикою пан Микола роздав дітям подарунки, на кошти зібрані працівниками підприємця. Митрополит Ніфонт подарував вихователям церковні календарі на 2009 рік видання Волинської єпархії та іконки Різдва Христового.
Порадували дітвору і виступи колективів: з вертепом виступила молодша група учнів недільної школи при Свято-Покровському храмі міста Луцька, тріо ченців заспівали колядки. Не залишились у боргу і вихованці дитячого будинку – щиро подякувавши гостям, вони відповіли Різдвяними вітаннями та колядками.