Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.01.2009. ВІННИЦЯ. В одному з храмів обласного центру під час Різдвяних святкувань започаткована добра традиція

Парафіяни Свято-Воскресенського храму були здивовані, побачивши біля своєї церкви польову кухню, яка з’явилася тут перед початком служби у Різдвяну ніч. Священики пояснили, що після богослужіння всі бажаючі зможуть розділити святкову трапезу і розговітися прямо біля храму.
У святковій трапезі після завершення богослужіння взяли участь і багаті, і бідні. Для перших це була можливість поїсти досита, хоча б на свято, для других це була радість від того, що вони вкусили благословенної Богом їжі разом зі своїми священиками. Особливого смаку стравам додавало й те, що вони були приготовані з любов’ю, адже ця трапеза була організована з ініціативи меценатів храму, котрі самі її приготували. Протягом усіх святок, коли у храмі звершувалося богослужіння, обов’язково була й трапеза.
Як повідомив настоятель парафії протоієрей Василій Рішко, У майбутньому такі обіди будуть проводитися щонеділі. З цією метою громада планує придбати власну польову кухню (зараз церква орендує її у військових). Батюшка закликав парафіян до молитви за меценатів Євгенія та Іоанна, які започаткували цю добру традицію у Свято-Восресенському храмі.
Прес-служба Вінницької єпархії.