Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.01.2009. ЛУЦЬК. Почесному ректору Волинської Духовної семінарії виповнилось 85 років

9 січня найстаршому клірику Волинської єпархії почесному ректору Волинської Духовної семінарії протоієрею Петру Влодеку виповнилось 85 років. У Свято-Покровській церкві Луцьк поважного ювіляра вітали духовенство, викладачі і студенти Волинської Духовної семінарії та регентського училища. З привітальним словом від імені митрополита Луцького і Волинського Ніфонта виступив інспектор ВДС протоієрей Георгій Шевчук, який побажав отцю Петру здоров’я, сили і Божого благословення на подальшу працю і служіння Господу.
Протоієрея Петра Влодека дуже добре знають і люблять православні лучани, і тому на виголошене протодияконом Ростиславом многоліття відгукнулись усі присутні в храмі, співаючи разом з хорами «Многая літа!».
Протоієрей Петро Влодек пройшов насичений і сповнений благодатної праці життєвий шлях. За плечима у батюшки від початку до кінця пройдена Велика Вітчизняна війна, навчання у числі перших студентів Волинської Духовної семінарії, пастирське служіння за кордоном, робота по відновленню Київської та Волинської Духовних семінарій. Він донині є прикладом діяльного самовідданого пастирського служіння для молодих священиків.
Прес-служба Волинської єпархії