Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.01.2009. ХЕРСОН. В єпархії проведено фестиваль дитячої творчості

За благословенням архієпископа Херсонського і Таврійського Іоанна, під патронатом Свято-Касперівського храму, в Херсоні проходив ІІ-й фестиваль дитячої творчості «Острів Різдва».
Фестиваль відкрився вітальним словом архієпископа Іоанна. Програми з різдвяною тематикою (колядки, вертепи й т.і.) представляли: гімназія №3, загальноосвітня школа № 9, спеціалізована школа, з поглибленим вивчення іноземних мов №57, дитяча громадська організація «Апельсин» зі своїм театром «Чудеса», дитячі садки №80 і №83 та недільні школи Свято-Духівського кафедрального собору і Свято-Касперівського храму Херсона.
Творчі колективи, що брали участь у фестивалі, були відзначені дипломами, біля двохсот дітей-учасників отримали різвяні подарунки від оргкомітету свята.
Фестиваль вітали також міський голова Володимир Васильович Сальдо, секретар міськради Юрій Борисович Погрібний, начальник управління освіти Юрій Миколайович Ніконов, представники громадськості міста. Всі вони висловлювали подяку організаторам і надію на те, що «Острів Різдва» стане однією з добрих різдвяних традицій для Херсона й виросте у загальноміське свято. Ю.Ніконов відзначив, що подібне поєднання духовних і звичайних світських шкіл збагачує дітей, допомагає відродженню духовності в нашому місті й державі.
Вагому підтримку у проведенні фестивалю, який допоміг розкрити таланти дітей і став справжнім святом спілкування, оргкомітету надали Василь Вікторович Федін – директор Херсонського суднобудівного заводу, Микола Георгійович Слуцький – директор заводу «Паллада», Людмила Володимирівна Мартинюк – директор школи №9, що радо прийняла «Острів Різдва».

Прес-служба Херсонської єпархії