Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.01.2009. ЛУЦЬК. У військовій частині відслужено Божественну Літургію

По благословінню митрополита Луцького і Волинського Ніфонта у військовій частині №1141 внутрішніх військ УМВС України було звершено Божественну Літургію. Богослужіння у військовій частині було організовано за сприяння єпархіального відділу в справах взаємодії з силовими структурами. Літургію звершував священик Георгій Віхоть, добре знайомий тутешнім солдатам, адже він відвідує з духовними бесідами цю частину вже не один рік. Спеціально для бесід у частині обладнана Духовна світлиця, проте цього разу вона не змогла вмістити учасників священнодійства, і богослужіння звершувалось у спальній казармі.
На імпровізованому кліросі співав хор священнослужителів, сповідь проводили священики Луцька. Усього до таїнств Сповіді і Причастя приступили 40 солдатів строкової і контрактної служби. Серед юнаків, окрім волинян, було багато вихідців зі східних областей України. Багато хто з них приступив до Причастя вперше у житті.
Слід зазначити, що Причастя солдатів у даній військовій частині – вже традиція, яка звершується щороку у Великий та Різдвяний пости.
В кінці зустрічі військові подякували священнослужителям за свято, а священики попрощались із солдатами, пообіцявши відвідати їх у Навечір’я Різдва Христового і благословити солдатську пісну трапезу на Святвечір Прес-служба Волинської єпархії