Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.12.2008. ВІННИЦЯ. На загальних зборах духовенства були обрані делегати на Помісний Собор у Москві

26 грудня під головуванням правлячого архієрея відбулися загальні збори духовенства Вінницької єпархії. На них були обрані делегати для участі у Помісному Соборі Руської Православної Церкви, який відбудеться у січні 2009 року. Шляхом таємного голосування було визначено по одному представнику від духовенства, чернецтва та мирян, які разом з архієпископом Вінницьким і Могилів-Подільським Симеоном представлятимуть єпархію на виборах нового Патріарха Руської Православної Церкви.
Від священиків був обраний протоієрей Віталій Голоскевич – клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору, кандидат богослів’я, керівник єпархіального відділу місіонерства та духовного просвітництва. Чернецтво єпархії на Помісному соборі представлятиме настоятель Свято-Усікновенського Лядівського чоловічого монастиря ігумен Антоній (Нетребін). Від мирян був делегований Володимир Михайлович Синицін – член обласної асоціації православних педагогів, кандидат мистецтвознавства, доцент Вінницького державного педагогічного університету.
Після виборів делегатів на Помісний собор на загальних зборах були заслухані звіти керівників єпархіальних відділів про діяльність за минулий рік, обговорені плани єпархії на майбутнє та оголошені два розпорядження Правлячого Архієрея, що стосуються служіння молебнів у новорічну ніч з 31 грудня на 1 січня в усіх храмах єпархії та порядок звершення богослужінь на парафіях протягом наступного року.
Прес-служба Вінницької єпархії