Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23. 12.2008. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон у прямому ефірі розповів про плани єпархії на майбутній рік

Архієпископ Симеон взяв участь у телевізійній програмі «Об’єктивно про…» у прямому ефірі Вінницької обласної державної телерадіокомпанії. Протягом сорока п’яти хвилин владика відповідав на запитання ведучого Олексія Літвінова щодо церковного життя в Україні і на Вінниччині. Телеглядачі дізналися подробиці поховання Святішого Патріарха Олексія, в якому архієпископ Симеон брав участь поруч з іншими архієреями. Владика розповів також про особисті стосунки зі Святішим під час свого трирічного перебування на посаді наглядача за Патріаршими покоями. Архієпископ Симеон висловив свої міркування щодо обрання наступника Олексія ІІ та повідомив, що для участі у виборах і у Помісному соборі від Вінницької єпархії будуть окрім нього делеговані ще один священик, мирянин та представник чернецтва. Останні будуть обрані на загальних зборах духовенства Вінницької єпархії, які відбудуться 26 грудня.
Багато уваги у своєму виступі владика Симеон приділив планам на майбутній рік, який у Вінницькій єпархії проголошений роком духовного просвітництва. Говорив владика і про благодійні заходи, зокрема, про триваючу акцію «Бог багатий милосердям», під час якої будуть зібрані кошти і надана адресна допомога дітям з малозабезпечених сімей на кожній з парафій єпархії.
Архієпископ Симеон привітав телеглядачів з наступаючим святом святого Миколая та громадянським Новим роком. Владика закликав віруючих до молитви у новорічну ніч і запросив до храмів, адже з його благословення опівночі з 31 грудня на 1 січня в усіх храмах єпархії будуть відправлені новорічні молебні. «Православні християни повинні зустрічати Новий рік не з келихом шампанського, а молитвою і ця традиція віднині започатковується на Вінниччині» — підкреслив архіпастир.
Прес-служба Вінницької єпархії.