Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23. 12.2008. ЛУЦЬК. Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт освятив настінний розпис новозбудованого храму

Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт на запрошення настоятеля протоієрея Олександра Пасічника благочинного Горохівської округи відвідав храм Різдва Христового у Горохові. Метою візиту були урочистості з нагоди завершення настінного розпису новозбудованого храму. Звершивши архіпастирські молитви і окропивши стіни храму святою водою, владика очолив Божественну Літургію і молебень.
Після повчального слова благодійникам храму було вручено церковні грамоти. Було відзначено і настоятеля православної громади Горохова, благочинного Горохівської округи протоієрея Олександра Пасічника, адже його старанням був побудований прекрасний храм. Будучи одним з найстаріших кліриків єпархії (1929 р. н.), він дає молодим священикам гідний приклад енергійності і бажання трудитись на ниві Христовій.
Горохівська православна громада має складну долю. Вона веде свою історію з XIII століття, коли місто вперше згадується у літописах. Будувались нові храми замість, поставлялись нові священики замість тих, хто відійшов. У минулому залишились польсько-католицький гніт і комуністичний безбожний режим. Нове випробовування для сучасних православних горохівчан прийшло 1992 року, коли прихильниками церковного розколу було відібрано Свято-Вознесенський храм. Не дочекавшись від місцевої влади справедливого розгляду справи громада 1999 року вирішила будувати новий храм.
У 2000-му році, на честь 2000-річчя Різдва Христового, митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом було закладено перший камінь під будівництво храму Різдва Христового. У 2005 році було освячено престол храму і розпочато звершення служб Божих. А наприкінці жовтня цього року завершились художні роботи з настінного розпису.