Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.12.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив місце під будівництво храму на території обласної клінічної лікарні

17 грудня, у день пам’яті святої великомучениці Варвари, Предстоятель Української Православної Церкви звершив чин освячення місця під будівництво Свято-Варварівського храму, що найближчим часом зводитиметься на території Київської обласної клінічної лікарні (вулиця Богоутівська 1).
За богослужінням також молилися: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, благочинний храмів міста Києва протоієрей Віталій Косовський, священнослужителі району, головний лікар Микола Анкін, лікарі та пацієнти медичного закладу.
Після богослужіння Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до присутніх із повчальним словом, у якому зокрема зазначив, що для того, щоб збудувати храм необхідна милість Божа, і найвіть у теперешні часи, коли кожен може вільно сповідувати віру в Бога. Також Архіпастир благословив на подальші труди тих, хто буде допомагати зводити лікарняну церкву.
Ідея зведення храму на території обласної лікарні належить головному лікарю Миколаю Анкіну та настоятелю місцевої православної громади протодиякону Василію Озимчуку.
Початок будівництва церкви заплановано на весну 2009 року. За проектом вона має бути кам’яною із одним центральним куполом та приблизними розмірами споруди 20х20 метрів.
Київська обласна клінічна лікарня заснована у 1862 році і на сьогоднішній день є сучасним медичним багатопрофільним закладом, котрий має в своєму складі 22 відділення, у яких працюють більше 300 висококфаліфікованих лікарів.
Максим Сидоренко