Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.12.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. В єпархії молились за упокій ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У день вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС, за благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Хмельницького була відправлена панахида по усіх чорнобильцях, хто загинув під час ліквідації аварії на ЧАЕС та від хвороб у подальші роки. Після панахиди протоієрей Олександр звернувся до усіх присутніх з наступною промовою: «Багато випало на долю нашого українського народу трагічних, скорботних дат, пам’ять про які до глибини душі пронизує серце сльозами… Сьогодні ми вшановуємо героїв-чорнобильців, які стали на захист людства від смертоносної радіаційної хвилі. Багато з них не дожили до сьогоднішнього дня, ціною власного життя довівши вірність державі, готовність йти на самопожертву заради інших.
Святе Письмо говорить: «Немає більшої любові, ніж та, коли хто покладе життя своє за други своя» – чорнобильці, вступивши у двобій із полум’ям, втілили ці слова у реальне життя, виконавши у вищій мірі закон любові.
За більш ніж двадцять два роки, що минули з часу чорнобильської трагедії, радіація забрала життя сотень тисяч людей, причетних до всенародного подвигу, які отримали, у наслідок радіоактивного враження, невиліковні хвороби.
Схилімо свої голови перед тими, кого немає в живих, піднесімо за них у цей скорботний день щирі молитви до Господа!
Нехай буде вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя заради майбутніх поколінь і загинув у нерівній боротьбі із полум’ям, а також від хвороб, які дістав ліквідуючи наслідки Чорнобильської аварії!
Героїчний подвиг «чорнобильців» назавжди залишиться в душах і серцях усіх людей!»

Прес-служба Хмельницької єпархії