Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.12.2008. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Члени православного молодіжного братства відвідують парафії єпархії

Братство на честь преподобного Іова Почаївського (біля двадцяти юнаків та дівчат), окрім регулярного спілкування за чашкою чаю, активно займається духовною просвітою та місіонерством, опікується дітьми-сиротами, долучається до видавничої справи.
Одним з напрямків місіонерської програми братства є відвідання малих парафій. Цього разу молодь відвідала храм Різдва Пресвятої Богородиці, що у селі Погиньки Ковельського району. Маленьке село відоме тим, що у храмі зберігається «Поганська» ікона Божої Матері, відома багатьма чудесами.
Ситуація в селі невтішна – з 80 дворів на службу приходить 6-10 прихожан і лише літні люди. Тому настоятель храму отець Андрій Назарук та громада храму були приємно вражені візитом молодих паломників.
Хлопці та дівчата взяли активну участь у богослужінні: співали Літургію та допомагали священику у вівтарі. Прихожани охоче слухали проповідь, виголошену членом братства Романом Марчуком.
В слові подяки отець Андрій, підтримуючи ідею молоді регулярно відвідувати маленькі приходи, сказав:
– Ви робите добру справу, адже це піднімає дух та свідчить про те, що у Церкви є молодь – значить є спадкоємці найдорожчого у світі скарбу – Православної Віри.
Богослужіння закінчилось подячним молебнем.