Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.12.2008. КИЇВ. Відбулась міжвідомча нарада з обговорення та погодження Закону України «Концепція державно-конфесійних відносин в Україні»

Учасники наради заслухали інформацію заступника Голови Державного комітету України у справах національностей та релігій Миколи Новиченка про стан підготовки зазначеного законопроекту та детально обговорили проблемні питання цього документу. В ході обговорення були визначені подальші механізми та порядок доопрацювання законопроекту. Зокрема, досягнуто домовленості, що впродовж тижня міністерства та відомства подадуть до Держкомнацрелігій конкретні пропозиції та зауваження до його змісту. Про це 2 грудня повідомила прес-служба Держкомнацрелігій.
Після доопрацювання Концепції та підготовки Протоколу погодження (розбіжностей), вона буде додатково обговорена на спільному засіданні робочої групи з її підготовки та представниками зацікавлених центральних органів виконавчої влади і згідно з регламентом подана для висновку до Міністерства юстиції України.
У міжвідомчій нараді взяли участь представники Міністерства оборони, Міністерства регіонального розвитку та будівництва, Міністерства економіки, Фонду державного майна, Державного комітету телебачення та радіомовлення України, Центру економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова, Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, відповідальні працівники департаменту у справах державно-конфесійних відносин та забезпечення свободи совісті Державного комітету України у справах національностей та релігій.

www.scnm.gov.ua