Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.12.2008. ХУСТ. Архієпископ Марк звершив освячення нового храму

Архієпископ Хустський і Виноградівський Марк, у співслужінні численних священнослужителів звершив освячення храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці в с. Нересниця Вільхівського благочиння. Владика освятив престол храму і після хресного ходу зі святими мощами навколо храму звершив чин закладки мощей в новий престол, згідно православної традиції. Потім владика освятив весь храм, помазавши стіни храма святим миром.
Після освячення на новому престолі архієпископ Марк звершив першу Божественну літургію, у співслужінні секретаря єпархії архімандрита Алексія (Бринчака), настоятеля храму протоієрея Василія Алексій. Під час Літургії владика Марк висвятив сина настоятеля диякона Сергія Алексій во священика.
Після Літургії і традиційної вечірні, під час якої архієпископ Марк помазував присутніх святим єлеєм, владика виголосив проповідь на тему євангельского читання, привітав настоятеля і парафіян з освяченням храму. Благодійникам і тим, хто зробив свій посильний вклад у справу будівництва, було вручено благословенні Архієрейські грамоти і медалі.
Прес-служба Хустської єпархії