Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.12.2008. ВІННИЦЯ. Діти з малозабезпечених сімей отримають допомогу від православних громад єпархії

З 28 листопада у Вінницькій єпархії розпочалась благодійна акція «Бог багатий милосердям», яка триватиме протягом Різдвяного посту. В усіх храмах єпархії в рамках акції встановлені спеціальні скриньки для пожертв на дітей сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. Одночасно, в усіх благочиннях керівники районних відділів з благодійності та соціального служіння складають списки тих, кому буде надана допомога з коштів, зібраних під час акції. Списки складаються за допомогою районних адміністрацій та безпосередньо священиками, які знають своїх парафіян, сім’ї котрих потребують допомоги.
Як повідомив керівник єпархіального відділу з благодійності та соціального служіння протоієрей Адріан Рішко, головна мета акції полягає в тому, щоб не лише матеріально допомогти багатодітним сім’ям, чи сім’ям, в яких діти й дорослі потрепають від скрути, а принести їм тепло своєї душі і поділитися своєю радістю святкування Різдва Христового. «Ми хочемо, щоби це була не проста адресна допомога, яку передали, подякували і забули після закінчення свята. Ми хочемо подарувати людям нашу любов, яка йде від серця до серця, яку ми вкладаємо до церковних скарбничок разом із коштами, щоб долучитися до спільної справи» — підкреслив священик. Щодо до того, чи буде надаватися допомога лише православним віруючим, о. Адріан зауважив, що милосердя не знає меж чи кордонів, національних чи інших ознак. Допомога прийде туди, де її найбільше потребують.
Рішення про проведення благодійної акції «Бог багатий милосердям» було запропоноване архієпископом Симеоном та ухвалене на загальних зборах духовенства Вінницької єпархії 23 жовтня цього року.
Прес-служба Вінницької єпархії