Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

В Священном Синоде УПЦ

17.11.2008. КИЇВ. Відбулося позачергове засідання Священного Синоду УПЦ
У Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира відбулося позачергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви. На засіданні були присутні митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, митрополит Луганський і Алчевський Іоанникій, митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, архієпископ Хустський і Виноградівський Марк, архієпископ Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, єпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан.
Журнали засідань Священного Синоду УПЦ:

Мали міркування щодо скликання Собору єпископів Української Православної Церкви.
Ухвалили: благословити проведення Собору єпископів Української Православної Церкви 22 листопада 2008 року в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Мали міркування про призначення вікарія Київської Митрополії.
Ухвалили:
1. Єпископом Макарівським, вікарієм Київської Митрополії призначити Преосвященного Іларія (Шишковського), єпископа Херсонського і Таврійського, звільнивши його від управління Херсонською єпархією;
2. Преосвященного Іоанна (Сіопка), архієпископа Сумського і Охтирського, звільнити від управління Сумською єпархією та призначити архієпископом Херсонським і Таврійським, Керуючим Херсонською єпархією;
3. Єпископом Сумським і Охтирським, Керуючим Сумською єпархією призначити Преосвященного Євлогія (Гутченка), єпископа Кременчуцького і Лубенського, звільнивши його від управління Кременчуцькою єпархією;
4. Єпископом Кременчуцьким і Лубенським бути архімандриту Володимиру (Орачеву), клірику Луганської єпархії;
5. Наречення та хіротонію архімандрита Володимира (Орачева) в єпископа Кременчуцького і Лубенського звершити в місті Києві.

Мали міркування про відкриття Катехизаторсько-регентського духовного училища та іконописної школи в Київській єпархії.
Ухвалили:
1. Благословити відкриття Катехизаторсько-регентського духовного училища та іконописної школи в Київській єпархії;
2. Ректором Катехизаторсько-регентського духовного училища та іконописної школи Київської єпархії призначити Преосвященного Іларія (Шишковського), єпископа Макарівського, вікарія Київської Митрополії.
† Володимир
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви
Члени Священного Синоду:
† Никодим, митрополит Харківський і Богодухівський
† Агафангел, митрополит Одеський та Ізмаїльський
† Іоанникій, митрополит Луганський і Алчевський
† Онуфрій, митрополит Чернівецький і Буковинський
† Іриней, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський
† Марк, архієпископ Хустський і Виноградівський
† Феодор, архієпископ Кам’янець-Подільський і Городоцький
† Пантелеімон, єпископ Уманський і Звенигородський
† Митрофан, архієпископ Білоцерківський і Богуславський,
Керуючий справами УПЦ

24.11.2008. КИЕВ. Состоялось открытое заседание Священного Синода УПЦ
В Киево-Печерской Лавре под председательством Предстоятеля УПЦ Блаженнейшего Митрополита Владимира состоялось расширенное заседание Священного Синода Православной Церкви Украины. На нем присутствовали члены Священного Синода, более сорока архиереев УПЦ, а также священники и миряне. С докладами о проделанной за год работе выступили руководители синодальных отделов, комиссий и миссий. Такие синоды проводятся традиционно один раз в год, и их особенностью является то, что они проходят в открытом режиме: любой верующий, священнослужитель или мирянин, может задавать вопросы и Предстоятелю Церкви, и архиереям по любым проблемам церковной жизни и получать на них компетентные ответы.
После того как руководители синодальных подразделений зачитали отчеты и ответили на вопросы присутствующих, члены Священного Синода обсудили доклады и вынесли благодарность руководителям синодальных учреждений за работу в уходящем году.
Были также избраны новые непостоянные члены Священного Синода, которые будут участвовать в его будущих сессиях.