Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.11.2008. ВІННИЦЯ. Вийшов у світ черговий номер газети «Одигитрія»

У черговому 11(78) номері «Одигитрії» читачі знайдуть єпархіальний літопис, в якому позначені основні події, що відбулися у Вінницькій єпархії протягом останнього місяця. Основний наголос серед цих подій редакція газети зробила на повідомленні про загальні збори духовенства, на яких прозвучало благословення архієпископа Симеона оголосити 2009 рік у Вінницькій єпархії роком місіонерства та просвітництва. Про це йдеться у матеріалі Богдана Бондаря на першій сторінці часопису.
Шанувальникам святинь рідного краю сподобається стаття співробітника єпархіального історичного відділу Ростислава Моцпана про Барську ікону Божої Матері, яка знаходиться у Свято-Успенському храмі м. Бара. Ця святиня виглядає незаслужено забутою на тлі таких відомих святинь Вінниччини як Браїлівська ікона Богородиці чи сучасні мироточиві ікони з Кіровки. Можливо, прочитавши цю статтю, благочестивий читач захоче відвідати м. Бар та вклонитися древній Подільській святині.
Для тих, хто любить історію цікавою має бути стаття протоієрея Олексія Іродова про вікарних єпископів Подільської єпархії, доля яких тісно пов’язана зі Свято-Миколаївським монастирем м. Шаргорода. Погляд у минуле обителі спонукає до молитви за її духовне піднесення та відновлення статусу форпосту Православ’я на Поділлі.
Тим, хто цікавиться сучасним кінематографом, радимо звернути увагу на статтю р. Б. Сергія з м. Вінниці, в якій автор розмірковує над нещодавньою кінопрем’єрою сезону – фільмом «Адмірал». Стаття «Измена не терпит оправдания» буде особливо корисною і цікавою для молодих людей.
Ці матеріали та багато інших ви зможете прочитати на сторінках газети «Одигитрія», підписавшись на неї чи замовивши доставку до свого храму за телефоном: (067)4325814 (Василій).
Незабаром згадані статті ви побачите на сторінках нашого сайту – у розділі «Публікації»