Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.11.2008. АФІНИ (ГРЕЦІЯ). Предстоятель Елладської Православної Церкви помолиться за жертв Голодомору

Зустріч посла України в Греції Валерія Цибуха з Архієпископом Афін та Всієї Еллади Ієронімом ІІ відбулася 17 листопада. Посол України звернув увагу Архієпископа Ієроніма на відзначення українським народом та міжнародною громадськістю 75-х роковин національної трагедії України – Голодомору 1932-33 рр. Український дипломат звернувся до Предстоятеля Елладської Православної Церкви з проханням згадати в своїх молитвах жертв Голодомору та провести у кафедральному соборі Афін панахиду.
У відповідь Владика Ієронім пообіцяв приєднатися у своїх молитвах до усіх небайдужих до цієї траурної події, а також побажав Президенту України та усьому українському народу доброго здоров’я, благополуччя та миру. Про це інформує офіційний сайт МЗС України.
Посол України передав Предстоятелю Елладської Православної Церкви лист з подякою за його особисту участь на чолі представницької грецької делегації в урочистих заходах з нагоди 1020-річчя Хрещення Київської Русі. Він також вручив Предстоятелю Церкви збірку фільмів, присвячених святковим подіям.

www.mfa.gov.ua