Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.11.2008. КИЇВ. Відбулась архієрейська хіротонія єпископа Джанкойського і Роздольненського

У дерев’яному храмі в ім’я Всіх святих комплексу кафедрального собору Воскресіння Христового міста Києва, була звершена Божественна літургія, яку очолив Блаженніший Митрополит Володимир
Його Блаженству співслужили: митрополит Симферопольський і Кримський Лазар, архієпископи: Рівненський і Острозький Варфоломій, Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, єпископи Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Переяслав-Хмельницький Олександр та Васильківський Пантелеімон.
Перед початком богослужіння був звершений чин сповідання віри, за яким ставленик у єпископа архімандрит Нектарій (Фролов) перед духовенством та народом вголос прочитав три Символи Віри, чим засвідчив свою обіцянку неухильно дотримуватися канонів Святої Православної Церкви і постанов її Предстоятеля та Священного Синоду, а також усіляко підтримувати церковний мир.
За Літургією собор архієреїв висвятив архімандрита Нектарія у єпископа Джанкойського і Роздольненського.
Після богослужіння Блаженніший Володимир звернувся до нього зі «Словом на вручення жезла», у якому, зокрема, зосередив увагу на тих основних якостях, які повинен мати архієрей, а особливо новопоставлений.
Насамкінець, владика Нектарій отримав жезл, який символізує єпископську владу та закликав на всіх присутніх своє перше архієрейське благословення.
Чин наречення архімандрита Нектарія (Фролова) у єпископа «богоспасаємого міста Джанкой» відбувся у середу, 19 листопада у залі засідань Священного Синоду УПЦ, що при Митрополичій резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Історична справка:

Джанкойську єпархію було утворено рішенням Священного Синоду УПЦ від 11 листопада 2008 року (журнал № 105), шляхом виділення її зі складу Симферопольської. До її складу увійшли: Джанкойський, Красногвардійський, Красноперекопський, Нижньогірський, Первомайський, Роздольненський, Совєтський райони АР Крим, а керуючий єпархії носитиме титул «Джанкойський і Роздольненський».
Чин наречення звершив Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир у співслужінні митрополита Симферопольського і Кримського Лазаря, архієпископів: Рівненського і Острозького Варфоломія, Білоцерківського і Богуславського Митрофана, єпископів: Івано-Франківського і Коломийського Пантелеімона, Переяслав-Хмельницького Олександра (секретар Предстоятеля УПЦ) та Васильківського Пантелеімона.
Після богослужіння архімандрит Нектарій (Фролов) зачитав традиційне слово «При нареченні».

orthodox.org.ua