Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.11.2008. ВІННИЦЯ. Духовенство єпархії привітало студентів педагогічного університету зі святом

17 листопада в усіх вузах України урочисто відзначали День студента. Цьогорічне святкування у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського відбувалося за участі архієпископа Симеона, що стало черговим кроком до співпраці керівництва університету та єпархіального управління у справі виховання моралі та прищеплення майбутнім педагогам поваги до духовних традицій українського народу. Про це говорив владика Симеон у своєму виступі на урочистому зібранні перед майже півторатисячною аудиторією студентів та викладачів. Окрім цього архієрей пригадав власні студентські роки, які владика назвав «незабутнім і золотим часом», що залишається у пам’яті на все життя. Владика побажав, щоб шлях, який обрали майбутні педагоги був благословенний Богом, осяяний Його ласкою і допомогою; знання, які студенти здобудуть у рідному вузі, примножувалися і передавалися іншим.
Окрім привітання студентам архієпископ Симеон склав подяку керівництву університету за співпрацю, яка виявилася, зокрема, у проведенні у вересні-місяці на базі педуніверситету всеукраїнської науково-теоретичної конференції, присвяченої релігійному життю на Поділлі. Владика висловив сподівання на подальшу тісну співпрацю.
По завершенні свого виступу архієпископ Симеон вручив ректору університету О.В. Шестопалюку орден на честь 1020-річчя Хрещення Русі, яким, за словами владики, Українська Православна Церква у особі ректора відзначила весь колектив педагогічного вузу. Студенти подякували архієрею за нагородження ректора та щирі привітання на свою адресу гучними аплодисментами.
Протодиякон Владислав Демченко, Православіє в Україні.