Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.11.2008. ЛУЦЬК. Храм відсвяткував 20 – річчя свого відновлення

12 листопада в селі Боровичі Маневицького району православна громада Різдва Пресвятої Богородиці святкувала двадцяту річницю відкриття храму. Непроста історія сучасного боровицького храму розпочалась у 1937 році, коли він був саме збудований і освячений. Але 1962- році у роки атеїстичної навали був зачинений богоборцями.Знову почав працювати храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці у 1988 році.
Урочисту Божественну Літургію з нагоди 20 –ї річниці відновлення храма очолив митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, який прибув на запрошення настоятеля протоієрея Петра Яночка. Владиці співслужили сім священиків, в тому числі і протоієрей Ярослав Максимук – благочинний Колківської округи, до якої належить боровицька парафія. Урочистості додавали прошення виголошувані протодияконом Ростиславом, і святковий спів вихованців Волинської Духовної Семінарії.
З нагоди ювілею парафіяни зробили для свого храму «подарунок» – нові Царські врата, які освятив перед початком Літургії.
На святковому молебні владика підніс архіпастирську молитву за православну громаду села, за мирне, спокійне життя і за храм, який повинен стати духовним прибіжищем ще для багатьох поколінь боровчан.
Прес-служба Волинської єпархії