Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.11.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив храм на честь Успіння Пресвятої Богородиці

Предстоятель Української Православної Церкви звершив чин освячення храму на честь Успіння Божої Матері у селищі Коцюбинське Святошинького району Київської області. Його Блаженству співслужили: єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, благочинний Києво-Святошинського округу протоієрей Василій Русинка та священики району.
Після богослужіння Архіпастир привітав віруючих із визначною подією – освяченням храму та звернувся до них із повчальним словом: «Кожне наше звернення до Бога, якщо воно виходить від душі і серця, отримує у відповідь благодать Святого Духа. У Церкві існує сім дарів Духа, без яких людині неможливо наслідувати спасіння. Це дари, які нас освячують, просвіщають, наставляють і, нарешті, спасають. І все це відбувається в храмі Божому, де людина зустрічається з Богом і з’єднується з Ним у Таїнстві Євхаристії».
Також Блаженніший Владика відзначив нагородами тих, хто потрудився для зведення цього храму: настоятель храму протоієрей Миколай Могильний отримав право носіння хреста з прикрасами, меценати Дмитро Павлов (президент компанії «Ніка-Холдинг»), Андрій Медведєв (визначний вітчизняний тенісист) нагороджені орденами преподобного Іллі Муромця, а Роман Швед (голова правління ВАТ «Біличська меблева фабрика») – преподобного Нестора Літописця.
Насамкінець Первосвятитель благословив прихожан іконочками святого рівноапостольного князя Володимира.

orthodox.org.ua