Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.11.2008. ВІННИЦЯ. Владика Симеон відвідав громаду Свято – Успенського храму

В день памяті святого апостола Луки архієпископ Вінницьки і Могилів – Подільський Симеон очолив Божественну Літургію в храмі Успіння Божої Матері Владиці Симеону співслужили: благочинний міста Вінниці протоієрей Миколай Давидовький; благочинний Вінницького районного округу проієрей Володимир Тютенко; настоятель Свято – Трифонівського храму міста протоієрей Ігор Лампіцький і настоятель Свято – Успенського храму міста протоієрей Олександр Григор’єв. Після богослужіння владика звернувся до прихожан і гостей з проповіддю та привітав настоятеля протоієрея Олександра Григор’єва з ювілеєм 50 – річчям з дня народження.
Отець Олександр був нагородженний Ювілейним орденом на честь 1020 – ліття Хрещення Русі.
Ювіляра сердечно вітали представникі влади: заступник Міського голови Гунько Микола Митрованович та начальник Управління в справах релігії Областної адміністрації Салецький Ігор Олександрович, а також виклидачі місцевих університетів.
Владика також благословив наміри громади храму та Братства преподобного Нестора Літописця по створенню в місті православного молодіжного інформаційно – просвітницького центру, та побажав всім плідної праці во благо Церкви.
Прес — служба Вінницької єпархії