Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.11.2008. КИЇВ. У Свято-Введенському чоловічому монастирі відбулось прославлення преподобних Димитри та Оліппіади Київських

У суботу, 8 листопада, у день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир відвідав Свято-Введенський чоловічий монастир міста Києва, де звершив Божественну літургію та чин прославлення преподобних Димитри та Олімпіади.
Його Блаженству співслужили митрополит Доростольський Іларіон (голова делегації Болгарської Православної Церкви), архієпископи: Білогородський Миколай, Овручський і Коростенський Віссаріон, єпископи: Яготинський Серафім, Новокаховський і Бериславський Іоасаф, Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), Васильківський Пантелеімон.
Під час Літургії відбувся чин прославлення преподобних Димитри і Олімпіади Спочатку була відправлена остання панахида за подвижницями благочестя, після чого єпископи Новокаховський і Бериславський Іоасаф та Васильківський Пантелеімон зачитали рішення Священного синоду УПЦ (журнал засідання №32 від 18 квітня та журнал № 34 від 8 травня 2008 року) про причислення до лику місцевошанованих святих Київської єпархії монахині Димитри (Єгорової) і схимонахині Олімпіади (Стригальової). Насамкінець, хор заспівав тропар, кондак та величання монахиням, після чого Митрополит Володимир разом із архієреями та духовенством вклонилися чесним мощам преподобних.

orthodox.org.ua