Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.11.2008. КИЇВ. Наступного року мощі преподобної Димитри Київської відвідають рідне місце святої – болгарську Силістру

У суботу, 8 листопада, після богослужіння і офіційного прославлення як місцевошанованих святих преподобних Димитри і Олімпіади Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир у своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі прийняв делегацію Болгарської Православної Церкви начолі з митрополитом Доростольським Іларіоном.
Участь 97-річного болгарського митрополита в урочистостях невипадкова, бо саме у Силістрі (колишньому Доростолі) народилася майбутня засновниця Київського Свято-Введенського монастиря монахиня Димитра, яку сьогодні Церква прославила як місцевошановану святу.
Митрополит Іларіон подякував за можливість взяти участь в урочистостях, попросив Предстоятеля Української Православної Церкви благословити наступного року провезтидо Силістри мощі преподобної Димитри і запросив Блаженнішого Митрополита Володимира особисто очолити делегацію Української Православної Церкви. У дар Митрополитові Володимиру митрополит Іларіон підніс ікону Божої Митері та архієрейську мітру, яку виготовили майстри Силістри – міста, де народилася свята Димитра. Також митрополит Іларіон передав в дар бібліотеці Київських духовних школ свою останню книгу з біблійної історії. Всього з під пера відомого в Болгарії богослова і члена спілки письменників Болгарії митрополита Доростольського Іларіона вийшло понад сорока книжок.
У неділю в день пам’яті преподобного Нестора Літописця делегація Болгарської Православної Церкви візьме участь у богослужінні і урочистостях з нагоди актового дня Київських духовних академії і семінарії.

orthodox.org.ua