Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.11.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив храм на честь Києво-Братської ікони Божої Матері

Предстоятель Української Православної Церкви звершив чин освячення храму на честь Києво-Братської ікони Божої Матері у селищі Горенка, Святошинького району, Київської області. Його Блаженству співслужили єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), благочинний Києво-Святошинського округу протоієрей Василій Русинка та священики району.
Наприкінці богослужіння Блаженніший Митрополит Володимир привітав віруючих із визначною подією та звернувся до них зі словами настанови про значення Божого храму у житті християнина.
«Сьогодні ми взяли участь у великій Тайні Божій — освяченні Господнього храму, — відзначив зокрема він. — У цей урочистий час я молитовно звертаюся до Бога, благаю, щоб Він огородив вас у цьому храмі, посилав мир душі і спокій, приймав ваше покаяння, дарував святі Таїнства. Нехай ця церква стане вам домом молитви та милосердя, нехай він буде для вас школою, що готуватиме всіх нас до життя вічного, щоб славити Бога у віки вічні».
Також Архіпастир за заслуги перед Святою Церквою нагородив настоятеля храму архімандрита Ахілу (Шахтаріна) ювілейним орденом «1020-ліття Хрещення Київської Русі».
На згадку про зустріч Блаженніший Владика подарував громаді храму ікону святого рівноапостольного князя Володимира, після чого парафіяни отримали у благословення від Митрополита Володимира маленькі іконочки Хрестителя Русі.

ДО РЕЧІ. Раніше в селищі Горенка храму не було взагалі.
Навесні 2007 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира тут була заснована і зареєстрована громада. Тоді ж отець Ахіла придбав земельну ділянку.
15 березня 2008 року Предстоятель Української Православної Церкви освятив місце під будівництво храму.
Освячена церква є типовою дерев’яною. Храм розрахований на 150 віруючих. За словами архімандрита Ахіли, на цьогорічну Пасху храм зібрав до 300 вірян, а взагалі кожне недільне богослужіння відвідує майже 100 чоловік.
Наразі поряд із церквою будується недільна школа.
У майбутньому на цій же території заплановане будівництво кам’яного
храму на честь Богоявлення Господнього.

orthodox.org.ua