Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.11.2008. ЛУЦЬК. На Волині ювілей храма

06 листпада села Садів відзначила столітній ювілей свого храму. Для жителів села Садів Волинської області 4 листопада – день пам’яті Казанської ікони Божої Матері – завжди свято. Але цього року православна громада святкує століття з моменту освячення свого храму. Церква у Садові є відомою окрасою околиць – величний і рідкісний по архітектурі з прекрасним різьбленим триярусним іконостасом. Побудована вона селянами в 1908 році при значній матеріальній підтримці місцевого поміщика депутата Народної Думи Модеста Карамишева.
Святкову Літургію звершив митрополит Луцький і Волинський Ніфонт із собором духовенства. Після Літургіїбуло відслужено святковий молебень. У своєму слові владика щиро вітав православний люд, бажаючи сил і наснаги у служінні Богу, рішучості і стійкості завжди залишатись вірними Православ’ю, адже багато зусиль було витрачено на боротьбу з розколом. Також було відзначено благодійників і активних парафіян. Настоятель церкви-ювіляра священик Володимир Мелесь разом з громадою подякував Його Високопреосвященству за архіпастирські турботу і молитви.
Після усіх ювілейних урочистих заходів архієрей із собором духовенства відвідав місцеве кладовище і відслужив заупокійну літію на могилі новопреставленого ігумена Ілії (Хамази) – уродженця Садова, який був жорстоко убитий 26 лютого цього року .
Прес – служба Волинської єпархії