Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.11.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній прийняв участь у роботі наково – методичної конференції

5 листопада 2008 року митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній прийняв участь у роботі V Міжнародної науково-методичної конференції «Розвиток духовності та професіоналізму в умовах глобалізації», яка відбулася на базі Вінницького соціально-економічного Університету «Україна».
Організаторами цього представницького вченого зібрання виступили Міністерство освіти і науки України, Академія педагогічних наук України, Білоруський Державний університет, Міжнародна Академія педнаук Росії, Всесвітній соціально-економічний університет ЮНЕСКО, ряд провідних вітчизняних та закордонних вузів.
На початку пленарного засідання митрополит Антоній виступив з доповіддю на тему «Вплив духовної складової на професійну підготовку: християнство і трудове виховання», у якій наголосив на необхідності привчати дітей і молодих людей з ранніх років до продуктивної праці на благо суспільства у противагу нинішньому культу споживацтва та розгулу розважальної індустрії пороку, адже за словом Святого Апостола Павла «… хто не хоче трудитися, той і не мусить їсти…» (2 Фес. 3, 10).
Після доповіді Митрополит А нтоній привітав голову Оргкомітету конференції, доктора педагогічних наук, професора Д.В.Чернілевського з днем народження і, за дорученням Священного Синоду Української Православної Церкви, нагородив його високою Церковною нагородою – Орденом «1020 річчя Хрещення Русі», зазначивши, що це вже не перша нагорода Дмитра Володимировича, який разом зі своїм братом генерал-полковником С.В.Чернілевським побудував Свято-Дмитрівський храм на малій батьківщині у селі Гришки Деражнянського р-ну Хмельницької обл.
Результатом роботи конференції стало об’єднання творчих зусиль викладачів, науковців, діячів культури і богословів для сприяння професійному становленню і етичному формуванню молоді на основі духовних цінностей.