Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.11.2008. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Відбулися загальноєпархіальні збори духовенства

У Свято-Успенському кафедральному соборі зібралося більше двохсот священнослужителів, які несуть свій послух у Володимир-Волинській єпархії. Очолив зібрання керуючий єпархією єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим.
Розпочалися збори молебнем на початок доброї справи, який відправив секретар єпархії протоієрей Володимир Лисий. Робоче засідання відбулося в актовій залі місцевої школи мистецтв, що розташована поряд із собором.
Єпископ Никодим звернувся до присутніх із традиційною доповіддю, у якій підвів підсумки єпархіального життя за минулий рік, навів статистичні дані та окреслив найголовніші завдання для подальшої праці.
«Нині наша свята Українська Православна Церква переживає період великого зросту, зазначив зокрема владика, – разом із збільшенням кількості церковних громад та монастирів, активізується місіонерське і соціальне служіння, на високий рівень стає інформаційна та видавнича діяльність. Наша єпархія не повинна стояти осторонь цих процесів. Церковна громада не повинна обмежуватися лише богослужбовою діяльністю. Опіка знедолених, організація недільних шкіл та робота з молоддю, позабогослужбове життя громади, катахизація та паломництва – ось напрямки над якими потрібно працювати у кожній парафії».
Владика Никодим особливо наголосив на необхідності для кожного священнослужителя підвищення свого інтелектуального рівня та самоосвіти: «Щоденне читання Слова Божого – священний обов’язок кожного пастиря, з моменту постригу у читця. Також кожному священику необхідно читати твори святих отців та іншу серйозну духовну літературу. Уміння володіти комп’ютером та користуватися Інтернетом у наш час є обов’язковим для кожної освіченої людини». Архієрей закликав кожного священика осягати навики роботи з комп’ютером та активно використовувати інтернет для власного інтелектуального та духовного вдосконалення.
Єпископ подякував священикам за їхню працю на ниві Христовій. «Сподіваюся, що спогади про віру і жертовність священномученика Фадея, якого ми особливо вшановували цього року, та всіх наших попередників спонукають усіх нас до подолання тих небезпечних явищ, які ще зустрічаються у житті нашого православного народу і з якими необхідно боротися. Ми з вами – служителі Слова, знаходимося на передньому краї духовного фронту і боремося за найбільшу перемогу віри над невір’ям, добра над злом. Пам’ятаючи про це, знову і знову закликаю всіх пастирів бути гідними воїнами Христа Спасителя, дорожити нашим високим християнським званням і тим благодатним часом, в який ми живемо» – сказав на закінчення архіпастир.

Прес-служба Володимир-Волинської єпархії