Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.11.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбулась науково-теоретична конференція «Просвітителі та сповідники Подільської землі: історія і сучасність»

По благословінню митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, 30 жовтня у приміщенні Хмельницького інституту МАУП до 1020-річчя Хрещення Руси і 15-річчя Хмельницької єпархії пройшла науково-теоретична конференція «Просвітителі та сповідники Подільської землі: історія і сучасність» у якій прийняли участь представники Київської духовної Академії, Вінницького педагогічного університету ім. Коцюбинського, Хмельницького Національного університету, Гуманітарно-педагогічної академії м.Хмельницького, науковці з Хмельницького обласного краєзнавчого музею та Центру дослідження історії Поділля інституту історії України Національної Академії наук України, представники Облдержадміністрації, чисельні викладачі та студенти Хмельницького інституту МАУП. У ході пленарного і секційних засідань було виголошено 52 доповіді по тематиці вченого зібрання.
Відкриваючи конференцію, митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній виголосив доповідь на тему: «Хмельницька єпархія – погляд в історію та сучасність».