Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.10.2008. ЛУГАНСЬК. Блаженніший Митрополит Володимир відвідав Луганську єпархію

25-26 жовтня відбувся дводенний архіпастирський візит Предстоятеля Української Православної Церкви до Луганської єпархії. Метою поїздки стала участь в урочистосях з нагоди 60-річчя Свято-Миколаївського собору міста Ровеньки, Луганської області.
25 жовтня в аеропорту обласного центру Блаженнішого Владику та супроводжуючих його осіб зустрічали керуючий єпархією митрополит Луганський і Алчевський Іоаникій, єпископ Сєвєродонецький і Старобільський Агапіт, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Володимир Заблоцький, Луганський міський голова Сергій Кравченко, Ровеньковський міський голова Олександр Онасенко, духовенство та численні віруючі, які зібралися, щоб привітати свого Архіпастиря.
Після зустрічі в аеропорту, у малому залі засідань обласної держадміністрації відбулася зустріч Предстоятеля Української Православної Церкви з керівництвом області. Окрім згадуваних вище осіб на зустрічі були присутні голова Луганської обласної державної адміністрації Олександр Антіпов і голова Луганської обласної ради Валерій Голенко.
Далі Архіпастир відвідав Свято-Володимирський кафедральний собор міста Луганська, де відправив подячний молебень.
На цьому перебування Блаженнішого Владики у Луганську завершилося і він відбув до міста Ровеньки, де відвідав шахту імені В.В. Вахрушева, храм-каплицю святих і праведних Богоотець Іоакима та Анни, що збудована на честь загиблих шахтарів, каплицю святого великомученника і цілителя Пантелеімона при центральній міській лікарні.
Також цього дня Митрополит Володимир відвідав Свято-Миколаївський собор міста Ровеньки, де відправив молебень.

У неділю, 26 жовтня, Архіпастир очолив Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі. Його Блаженству співслужили: митрополити Луганський і Алчевський Іоанникій, Донецький і Маріупольський Іларіон, архієпископ Бориспільський Антоній, єпископи Сєвєродонецький і Старобільський Агапіт, Макіївський Варнава, Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), а також духовенство єпархії.
Наприкінці богослужіння, дякуючи Предстоятелю за архіпастирський візит, митрополит Іоанникій відзначив: «Ми висловлюємо Вам почуття щирої любові – нашому Отцю і Пастирю за те, що прибувши сюди, Ви привезли з собою свою любов і тепло, за мир Божий, про який Ви свідчите всім своїм життям».
Також Архіпастир вручив церковні нагороди тим, хто допомагає у відродженні храму. Так настоятель, протоієрей Григорій Устименко та генеральний директор державного підприємства «Ровенькиантрацит» Юрій Зюков були нагороджені орденами святого рівноапостольного князя Володимира. Того ж дня делегація Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Володимиром відбула до Києва.