Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.10.2008. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Єпископ Пантелеімон освятив місце під будівництво храму

Вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон відвідав село Таценки Обухівського району Київської області, де з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира звершив чин освячення місця під будівництво храму на честь Успіня Пресвятої Богородиці. Настоятель церкви, священик Іоанн Губиліт поки що звершує богослужіння у тимчасовому приміщенні — спеціально пристосованому вагончику. Йому співслужили священики Обухівського благочиння.
За богослужінням цього дня молилися: голова Обухівської міської державної адміністрації Володимир Мельник, голова районної державної адміністрації Віктор Остринський, народний депутат України V-го скликання Василь Волга, а також ктитори храму Юрій Цікаленко та Володимир Соломонов.
За словами владики Пантелеімона, «це село розділене за конфесіональними ознаками, адже у ньому є представники розкольницької структури — УПЦ КП, але місцевому священику вдається успішно працювати з людьми, вказуючи їм, де канонічна Свята Православна Церква». Значна частина людей розуміє це, тому і звертається до отця Іоанна з проханнями похрестити, повінчати, відспівати своїх родичів після тих чинів, які були звершені розкольниками.
«Це було перше у моєму житті освячення місця під будівництво храму. Я звершував його дуже зворушливо, а моє серце переповняло відчуття, що храм буде побудований для Слави Божої та для спасіння людських душ. Сподіваюся, що люди, які приходитимуть до цієї церкви, надихатимуться на життя згідно Закону Божого. Бажаю, щоб ця церква стала твердинею православ’я, а її прихожани відчували, що це той корабель, на якому ми пливемо до тихої пристані Царства Божого».
Нині богослужіння звершуються у пристосованому приміщенні — вагончику.
Наостанок єпископ Пантелеімон передав присутнім благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, а також подарував кожному іконку Хрещення Київської Русі.