Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.10.2008. ХАРКІВ. Відбулась конференція «Паліативна допомога – заклик до гуманізації суспільства»

За підтримки Харківської обласної держаної адміністрації і сприяння Харківської єпархії Української Православної Церкви в 1999 р. в Харкові був заснований один з перших в Україні центр паліативної допомоги хоспісного типу, спрямований на надання медичної, психологічної, духовної допомоги з важкими невиліковними хворобами. На сьогодні Харківський обласний центр паліативної медицини є найбільшим в Україні хоспісом, при ньому заснований православний храм на честь святителя Луки, Войно-Ясенецького, де відбуваються богослужіння і надається духовно-просвітницька допомога хворим.
Відкриття конференції почалося з вітального слова архієпископа Ізюмського Онуфрія, вікарія Харківської єпархії. В своєму слові владика Онуфрій подякував всім учасникам конференції за увагу до тих непростих питань, які пов’язані з паліативною медициною, побажав їм Божої допомоги і успіхів в роботі на благо наших людей. Також архієпископом Онуфрієм було підкреслено, що Харківська єпархія УПЦ з глибокою увагою чекає на результати плідної праці у галузі паліативної допомоги та зі своєї сторони робитиме все необхідне для цього.
У роботі конференції взяли участь близько 250 організаторів служби охорони здоров’я та лікарів паліативної допомоги з усієї України, було представлено концепцію Державної програми розвитку системи паліативної допомоги в Україні, нещодавно схвалену Міністерством охорони здоров’я та подану на розгляд до Кабінету Міністрів України та проект заходів Держаної програми.
На початку конференції орденом Української Православної Церкви Агапіта Печерського з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, був нагороджений головний лікар Харківського хоспісу, кандидат медичних наук, доцент, заслужений лікар України, диякон Харківської єпархії Української Православної Церкви Віталій Олександрович Екзархов, який 2 жовтня відзначив своє 70-річчя.
4 жовтня в храмі святителя Луки на території Харківського хоспісу відбулось урочисте Богослужіння.

Прес-служба Харківської єпархії