Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.10.2008. ПОЛТАВА. В єпархії молитовно згадали митрополита Феодосія

За благословенням архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, секретар Полтавської єпархії архімандрит Філарет (Звєрєв) очолив у кафедральному соборі та в архієрейській усипальниці Хрестовоздвиженського монастиря заупокійні богослужіння в день блаженної кончини видатного архіпастиря – митрополита Полтавського і Кременчуцького Феодосія (+2001)
Заупокійну Божественну літургію отець Філарет відправив у співслужінні соборного духовенства. Після Євангелія архімандрит Філарет виголосив проповідь про пам’ять та почуття боргу духовного.
По завершенні Літургії отець Філарет разом із духовенством відправив панахиду по блаженної пам’яті митрополиту Феодосію.
Після цього парафіяни собору та співпробітники єпархіального управління молилися за літією, яку секретар єпархії служив біля місця вічного спочинку владики Феодосія — в архієрейській усипальниці Хрестовоздвиженського жіночого монастиря Полтави.
Цього дня духовенство та миряни постійно прибувають до усипальниці, щоб відправити панахиду або літію та помолитися за спокій душі доброго пастиря – митрополита Феодосія.

Прес-служба Полтавської єпархії