Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.10.2008. ЄРУСАЛИМ. Блаженніший Митрополит Володимир разом із Патріархом Феофілом III звершив Божественну літургію в Храмі Воскресіння Христового

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир та Блаженніший Патріарх Єрусалимський і всієї Палестини Феофіл III звершили Божественну літургію в Храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі.
За Літургією Предстоятелям співслужили архієреї та духовенство Єрусалимської та Української Православних Церков, а також молились чисельні православні віруючі зі всього світу, більшість з яких складали паломники з України. Як повідомлялось раніше, Блаженніший Митрополит Володимир очолює паломництво близько 800 українських прочан, які наразі перебувають на Святій Землі.
Того самого дня Предстоятель Української Православної Церкви в Свято-Троїцькому храмі Руської Духовної Місії зустрівся з українськими паломницькими групами та благословив прочан на початок паломництва. Після цього Блаженніший Митрополит Володимир звершив воскресну всеношну в Горненському жіночому монастирі.
У ніч з 27 на 28 вересня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Літургію на місці Гробу Господнього у співслужінні ієрархів Єрусалимської, Елладської та Молдавської Православних Церков.

orthodox.org.ua