Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.10.2008. ЛУЦЬК. Відкрилася фотовиставка, присвячена ювілею митрополита Ніфонта

У луцькому домі «Просвіта» відкрилася фотовиставка, присвячена життю керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта. Владика Ніфонт відзначатиме 5 жовтня 60-річний ювілей, і святкування цієї дати, яке, як зазначив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, не є особистим, розпочалося вже 26 вересня із відкриття у «Просвіті» виставки світлин, присвячених духовному і життєвому шляху архіпастиря.
Експозиція умовно поділена на частини, що відображають основні періоди життя митрополита. Зокрема це дитячі і юнацькі роки, навчання, священицький та чернечий шлях, єпископське служіння та служіння як архіпастиря на Волині.
Зі слів владики Ніфонта, найдорожчими для його серця є дитячі світлини. А загалом, як він зазначив на прес-конференції, ці фото є нагадуванням того, який шлях насправді пройдено, бо іноді і не віриться, що за плечима вже стільки літ. Також присутні на відкритті виставки, окрім споглядання світлин, змогли також насолоджуватися співом архієрейського хору Волинської єпархії.

Прес-служба Волинської єпархії