Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.09.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Правлячий архієрей привітав голову міської ради з Днем міста

У вітальному слові митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія говориться:

«ВЕЛЬМИШАНОВНИЙ
СЕРГІЄ ІВАНОВИЧУ!

Щиросердечно вітаю Вас, а у Вашій особі усіх жителів і гостей нашого чудового м. Хмельницького з Днем міста!
У ці осінні дні дощова погода не псує настрій, адже іменини м. Хмельницького для нас – це подія урочиста і святкова!
Молитвами Церви, Божим благословенням, Вашими турботами та стараннями небайдужих людей наше 577-річне місто молодшає з кожним роком, збагачуючись новими сучасними спорудами, оновлюючись та роблячись ще і ще привабливішим для жителів і туристів, які, буваючи тут, нерідко не хотять тривалий час прощатися з мальовничими краєвидами, сучасними, зручними для життя і роботи районами та затишними вуличками старого міста.
Тисячі міських жителів сьогодні радіють, підносячи у храмах щирі молитви за владу, місто та хмельничан, адже в День міста цього року припало Велике Церковне свято – Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, яке є днем, коли з трепетом, глибокою вірою, нескінченною надією та палкою любов’ю віруючі люди радісно та урочисто поклоняються Животворящому Хресту Господню.
Хрест є джерелом християнської радості, бо через Нього засяяло світові славне Христове Воскресіння. Водночас Хрест Господній нагадує кожному з нас про необхідність смиренного несіння свого життєвого хреста, чесно працюючи кожен на своєму місці.
Тож, закликаю на Вас та наше місто Боже благословення, нехай несіння життєвого хреста не буде важким, кожний день Вашого життя буде особливим та неповторним, а кожна прожита мить, уходячи у вічність, нехай буде озореною світлом щастя і радості. Молюсь, щоб Всемилостивий Господь дарував Вам та усім хмельничанам міцне здоров’я, натхнення і все необхідне для плодотворної праці на благо м. Хмельницького та нашої Держави!

З повагою

Керуючий
Хмельницькою єпархією УПЦ

МИТРОПОЛИТ
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ І СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ»

Прес-служба Хмельницької єпархії