Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.09.2008. КИЇВ. У столиці відбувся заключний концерт Міжнародного пісенного фестивалю «Благодатне небо»

22–24 вересня в Києві пройшов Міжнародний пісенний фестиваль «Благодатне небо». Його проведення стало можливим завдяки зусиллям Синодального відділу Української Православної Церкви у справах молоді, Сектору духовно-просвітницьких проектів УПЦ і Клубу православної пісні й творчості.
Фестиваль розпочався 22 вересня молебнем на початок благої справи у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Києво-Печерській Лаврі. 24 вересня, в день пам’яті преподобного Силуана Афонського, була відслужена Божественна літургія у Свято-Троїцькому Іонинському монастирі.
24 вересня на сцені Будинку художника відбувся заключний гала-концерт авторів-виконавців. Зал був заповнений по максимуму. Заключне торжество розпочав голова Синодального відділу в справах молоді архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій нагородженням лауреатів. Він з привітальним словом звернувся до присутніх: «Щиро радий бачити усіх вас сьогодні. На жаль, зараз ми живемо в розділеному просторі. Колись мали єдину Вітчизну, тепер же мусимо жити в так званих „незалежних державах”. Це велика прикрість для всіх нас. Тому я сподіваюсь, що даний фестиваль наблизить до нас реальність Святої Русі!».
Після слова владики Гурія розпочався концерт. Особливу вдячність і тепле сприйняття публіки отримали виступи санкт-петербурзького ансамблю «Бережіть тепло», який виконує пісні на військово-патріотичну тематику; бардів Сергія Сергієнка та Олексія Ахаїмова, який є також президентом проекту «Благодатне небо». Саме він є автором урочистого гімну фестивалю, який усі слухачі вже знають напам’ять. Адже коли Олексій Ахаїмов виконував цю пісню зі сцени, зал дружно підспівував йому «Благодатное небо Киева, благодатное небо Руси! Небо святой Руси!».

orthodoxy.org.ua