Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.09.2008. ЛУЦЬК. У храмах єпархії для потерпілих від водної стихії зібрали 150 тисяч гривень

Відразу після подій лиха, що сталося на Західній Україні керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт закликав усіх віруючих Волинської єпархії не байдужими до чужої біди і підтримати постраждалих від водної стихії. «Священнослужителі Волинської єпархії УПЦ постійно моляться за тих, хто загинув під час стихії та за здоров’я потерпілих. По всій єпархії збираються кошти для допомоги постраждалим під час стихії. Церква ніколи не стояла осторонь людського горя і завжди буде першою допомагати нужденним», – зауважив митрополит.
На свято Преображення Господнє по всіх храмах єпархії для постраждалих від повені збиралася кошти і вони будуть направлені правлячим архієреям. Також митрополит зауважив, що у неділю 17 серпня у всіх храмах були відслужені панахиди за тих, хто загинув від повені та молитимуться за здоров’я постраждалих від стихії.
У неділю 21 вересня владика Ніфонт через відеозвернення подякував усім небайдужим до чужої біди допомогти постраждалим від стихії людям.

Прес-служба Волинської єпархії