Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.09.2008. ДРОГОБИЧ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив кафедральний собор в ім’я преподобного Іова Почаївського

У місті Дрогобичі, пройшли урочистості з нагоди освячення кафедрального собору в ім’я преподобного Іова Почаївського.
23 вересня, перебуваючи з архіпастирським візитом у Львівській єпархії, Предстоятель Української Православної Церкви звершив чин освячення храму та першу Божественну літургію.
Його Блаженству співслужили: архієпископ Львівський і Галицький Августин, єпископи Бориспільський Антоній, Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), Мукачівський і Ужгородський Феодор.
Після богослужіння Архіпастир привітав віруючих із освяченням храма та звернувся до присутніх зі словами настанови.
«Сьогодні ми піднесли великий дар Святій Церкві і Православ’ю на Галичині – цей чудовий храм, який ми освятили і в якому помолилися за першою Літургією. Дякую вам, брати та сестри, що ви в непростих умовах здійснюєте християнське життя та зберігаєте святу віру», – сказав зокрема Первосвятитель.
На пам’ять про подію він подарував громаді храму ікону преподобного Серафима Саровського із часткою мощей святого.
Також Митрополит Володимир вручив церковними орденами та грамотами тих, хто потрудився у справі зведення цього собору. Зокрема Блаженніший Владика нагородив орденом святого рівноапостольного князя Володимира ІІ-ступеню настоятелеві собору протоієрею Миколі Мандзюку, який, до речі, відсвяткував свій 50-річний ювілей.

orthodox.org.ua