Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.09.2008. ОЛЕКСАНДРІЯ. Члени товариства «Православна просвіта» відвідали дитячий будинок-інтернат

Представники Кіровоградського регіонального громадсько-просвітницького товариства «Православна просвіта» черговий раз побували у Знам’янському дитячому будинку-інтернату III-IV профілю для дітей-інвалідів, де їх зустріла директор Тетяна Валько. Щоразу «просвітяни» запрошують із собою священика. За благословенням єпископа Олександрійського і Світловодського Пантелеімона цим закладом опікується настоятель Знам’янського храму в ім’я святої Тетяни протоієрей Володимир Потапчук.
Директор супроводжувала гостей по дитбудинку. «Просвітяни» пригощали дітлахів гостинцями, спілкувалися з ними, а отець Володимир помазав усіх святим єлеєм і благословив хрестом.
«Приємно, що в кожен наш приїзд ми бачимо багато змін у цій оселі: гарно відремонтовані палати, нові килими, прекрасно обладнані ігрові кімнати та тренажерні зали, сенсорна кімната, – говорить виконавчий директор «Православної просвіти» Антоніна Павловська. – А цього разу ми побачили вже майже обладнані кімнати реабілітаційного центру для старших дітей, які можуть себе обслуговувати самостійно. І коли Тетяна Іванівна звернулася до нас із проханням надати фінансову допомогу, то ми, не вагаючись, пішли назустріч».
У кімнатах центру вже встановили кілька пральних машин, дошку для прасування, духову шафу, електричну плиту. Словом, поступово дітям створюють усі умови для освоєння побутових навиків, щоб полегшити їм адаптацію в суспільстві.

Прес-служба Олександрійської єпархії