Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.09.2008. ХАРКІВ. Губернатор Харківської області вручив митрополиту Никодиму орден Ярослава Мудрого

В Архієрейській резиденції на території Свято-Покровського чоловічого монастиря міста Харкова відбулась урочиста церемонія нагородження митрополита Харківського і Богодухівського Никодима орденом Ярослава Мудрого ІІІ ступеня. Згідно з Указом Президента України В. А. Ющенка владика Никодим нагороджений за значний вклад в розвиток духовності в Україні, багаторічну плідну діяльність та з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі.
Митрополит Никодим отримав нагороду з рук голови Харківської обласної державної адміністрації Арсена Авакова. Привітавши митрополита Никодима, А. Б. Аваков відмітив, що такою державною нагородою по-перше в історії відзначається громадянин Харківської області, і знаменно, що ця людина – ієрарх канонічної Української Православної Церкви.
Митрополит Никодим висловив слова щирої подяки Президентові України за високе визнання, подякував губернаторові за теплі привітання. Даючи свою оцінку події, владика Никодим з надією звернувся до всіх з закликом до мирної, відданої праці заради українського народу, підкресливши, що важливішим суддею за таку працю повинна бути чиста совість.
Під час урочистої церемонії нагородою Української Православної Церкви орденом Нестора Літописця за благословенням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, був нагороджений губернатор Харківської області Арсен Борисович Аваков.

Прес-служба Харківської єпархії