Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.09.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Освячено військовий прапор 19-ї Запорізької ракетної бригади міста

За благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, секретар єпархії протоієрей Олександр Дацюк освятив Бойовий прапор 19-ї Запорозької ракетної бригади міста Хмельницького.
На урочистому заході були присутні командування, солдати та офіцери ракетної бригади, ветерани, представники ЗМІ, чисельні гості.
У відповідності з чином освячення прапору, який є незмінним ще з часів Київського митрополита Петра Могили, Бойовий прапор було окроплено святою водою зі словами: «Благословляється й освячується знамення сіє військове задля кріпості й утвердження христолюбивого воїнства, для перемоги над усіма супостатами, окропленням води цієї священної, в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, амінь».
Після завершення чину, протоієрей Олександр звернувся до усіх присутніх з вітальним словом, у якому зазначив: «Так само, як немає жодного народу, у якого б не було релігії, немає і жодної армії, яка б не мала свого прапору. Саме він надихав і надихає воїнів на перемогу, будучи духовною зброєю — це серце армії, полку, військової частини.
Прапор для військових має таке ж значення, як і ікона для віруючих. Святість прапору пояснюється тим, що він за своїм походженням пов’язаний з церковними хоругвами, які мають на собі святі зображення і є церковними знаменами. Саме тому прапори є для нас святинями, під якими єднаються усі вірні Православ’ю, Державі, своєму обов’язку.
Тож, для будь-якої військової частини прапор — святиня, яку військовослужбовці мають оберігати над усе, тому що він символізує боєздатність і міць військового підрозділу.
Нехай цей прапор, який Ви сьогодні тримаєте в руках надихає Вас на захист нашої Держави!
Від імені митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія вітаю Вас зі святом та закликаю на Вас Боже благословення».
Прес-служба Хмельницької єпархії