Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.09.2008. КИЇВ. В храмі-каплиці в ім’я рівноапостольного князя Володимира при Верховній Раді України відбувся молебень перед початком чергової сесії народних депутатів

У храмі-каплиці в ім’я рівноапостольного князя Володимира, що діє при Верховній Раді України, був відправлений молебень за благий початок чергового пленарного засідання. З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира звершив богослужіння настоятель храму священик Віктор Яценко.
Як відомо, навколо цього храму свого часу горіли пристрасті – деякі депутати вимагали закриття каплиці, посилаючись на те, що існування православного храму в приміщенні Верховної Ради дискримінує інші релігійні конфесії. Після офіційної письмової відповіді на ці звинувачення секретаря Предстоятеля УПЦ єпископа Переяслав-Хмельницького Олександра від 25 січня 2008 року та підтримки церковної позиції в цьому питанні особисто Президента Віктора Ющенка та голови парламенту Арсенія Яценюка храм продовжив своє функціонування і нині є місцем духовної розради для народних депутатів та урядовців.
Тут щодня відправляється богослужіння, в яких лунає прохання до Господа Бога, щоби Він благословив законотворчу діяльність народних обранців і дарував нашому народові благодать та милість. Божественні літургії звершуються в храмі-каплиці святого князя Володимира двічі на тиждень, переважно по будніх днях. Кожен депутат чи працівник апарату Верховної Ради має можливість не тільки зайти до каплиці помолитися і попросити в Бога допомоги, але й взяти участь у Священних церковних Таїнствах – в храмі звершуються чини хрещення, вінчання, панахиди та, звісно, подається Святе Причастя.
Після закінчення богослужіння повноважний представник Предстоятеля Української Православної Церкви у Верховній Раді архієпископ Львівський і Галицький Августин благословив присутніх у храмі депутатів на початок законодавчого процесу.

orthodox.org.ua