Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.08.2008 р. ЛУЦЬК. Відбулися вступні іспити до Волинської Духовної семінарії

У Волинській духовній семінарії відбулися вступні іспити на 2008/2009 навчальний рік. Проходили вони в три етапи: спочатку абітурієнти написали письмові роботи, потім показали вступній комісії свої знання молитов, біблійної історії, вміння читати церковно-слов’янською мовою і на останок було перевірено їх вокальні дані. Під час іспитів кожен абітурієнт мав зустріч з ректором семінарії керуючим Волинською єпархією митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом. Також вступники спілкувалися з інспектором навчального закладу протоієреєм Георгієм Шевчуком.
Під час вступних іспитів абітурієнти, мешкаючи у Волинській Духовній Семінарії, вже мали змогу ознайомитися з семінарським життям. Також вони молилися на урочистому богослужінні з нагоди свята св. вмч. і цілителя Пантелеймона і взяли участь у у хресному ході з нагоди святкування у Волинській єпархії 1020-ї річниці Хрещення Русі.
Протягом усієї вступної сесії юнаки та дівчата мали змогу поспілкуватися із викладачами ВДС, які є не тільки священнослужителями, а й досвідченими педагогами. Окрім того юнаки відвідали музей Волинської ікони та звершили екскурсію по місту Луцьку. Особливо приємно відзначити, що серед цьогорічних юнаків, які подали документи для вступу у Волинську Духовну Семінарію, є такі, які свого часу брали участь у дитячих таборах, що проводилися вихованцями ВДС для недільних шкіл. .
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ