Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.08.2008. ЧЕРНІВЦІ. В єпархії проходить фестиваль духовного співу з нагоди 600-річчя міста

У липні у Чернівцях стартував Перший міжконфесійний фестиваль духовної музики та співу, ініційований міською владою.
Місцем проведення урочистого заходу було обрано Літній театр Центрального парку культури і відпочинку імені Т. Шевченка.
Час проведення фестивалю обрали віруючі — це полуднева пора суботи та неділі. «Це перший фестиваль духовної музики такого масштабу, — розповів заступник начальника відділу міжнародних відносин та зв’язків з громадськістю Чернівецької міськради Василь Плаксюк, який курує міжконфесійне фестивальне дійство, — позаяк востаннє схожий захід проводився років 5-6 тому. Цього року до нас звернулися вірні православних та греко-католицької конфесій, які висловили бажання саме у такий спосіб долучитися до святкування 600-ліття з дня першої письмової згадки про Чернівці. Ідею підтримало керівництво міської ради.
Посадовець наголосив, що участь у фестивалі для всіх хорових колективів є безкоштовною. Для того, щоб компенсувати витрати електроенергії під час проведення заходу, з міського бюджету додатково було виділено 2 тисячі гривень. А ось кольорові афіші, що сповіщають про фестиваль, християнські конфесії виготовили за власний кошт.
Відтак у міжконфесійному фестивалі духовної музики та співу вже взяли участь 7 хорових колективів Чернівецької єпархії Української Православної Церкви, присвятивши свій виступ 1020-літтю Хрещення Русі, таким чином долучившись до всеукраїнських урочистих заходів з нагоди торжества.
Також у фестивалі взяли участь Чернівецькі Православні Старообрядницькі громади, обласні об’єднання Церков євангельських християн-баптистів та християн віри євангельської, Чернівецької конференції адвентистів сьомого дня.