Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.08.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відкрилась виставка художньо-прикладної творчості ув’язнених

Уприміщенні Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва відкрилась виставка художньо-прикладної творчості осіб, які відбувають покарання у виправних установах Хмельницької області. Слід відмітити, що такі виставки є традиційними і проводяться щороку, напередодні святкування Дня Незалежності України.
У церемонії відкриття виставки взяли участь ветерани і працівники карно-виконавчої служби області на чолі з генерал-майором вн. служби, начальником управління ДДПВП України в Хмельницькій області Т.В.Якимчуком, представники облдержадміністрації, міськвиконкому, управління освіти, управління у справах сім’ї та молоді, управління культури, працівники художнього музею, громадські організації.
За благословенням Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія на відкритті виставки були присутні секретар Хмельницької єпархії прот. Олександр Дацюк та голова відділу з душ-пастирської опіки осіб, які відбувають покарання у ВТК прот. Сергій Причишин.
На виставці були представлені 60 різнопланових робіт: картини, ікони, різьблені шкатулки та інші художні вироби з деревини, тощо.
Прот. Олександр передав усім учасникам та гостям виставки благословення митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, і побажання успіхів у проведенні виставки, а також наголосив на велике педагогічно-виховне значення творчості у місцях позбавлення волі, яку підтримують працівники ВТК, шукаючи нові підходи до перевиховання людей, які порушили закон і вчинили злочини. Також було зазначено, що Православ’я дивиться на творчість як на диво, де у творчій особі з’єднуються два різні плани буття – матеріальний і духовний, тимчасовий та вічний. Адже людина, яка творить з молитвою і вдячністю Богові, виконує Божий замисел про себе, реалізуючи та втілюючи у творчості кращі свої сторони і здібності. Ця мистецька подія має велике місіонерське значення для наших людей, адже проведення виставки співпадає зі святкуванням нашим народом 1020-річчя Хрещення Русі.
Велика подяка організаторам, учасникам і усім, причетним до відкриття виставки. Зважаючи на те, де були створені ці роботи, переймаєшся відчуттям вдячності та надії на краще. Завдяки обдарованим людям, які не закопали свій талант, жителі та гості нашого міста можуть бачити ці прекрасні витвори мистецтва. Нехай Господь благословляє усіх творців прекрасного та допомагає переоцінити життєві пріоритети і гідно переносити усі тяготи, які випали на їх долю!
Виставка триватиме до 25 серпня поточного року.