Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.08.2008.ТЕТІЇВ. Архієпископ Митрофан принял общину УПЦ-КП через покаяння

У день пам’яті святого великомученика Пантелеймона Митрофан, Білоцерківський і Богуславський архієпископ, відвідав Тетіївське благочиння. Божественну літургію правлячий архієрей очолив у храмі святого великомученика Пантелеймона, що знаходиться на території районної лікарні міста Тетіїв.
Через Велике Таїнство Покаяння до лона Православної Церкви була приєднана церковна громада на честь святих праведних Якима і Анни села Ненадиха Тетіївського району, яка знаходилася в організації УПЦ-КП. У лікарняному храмі архієпископ Митрофан рукоположив «священика» УПЦ-КП Віталія Дука у священну степінь диякона.
Після Богослужіння владика Митрофан привітав лікарів, органів державної влади, які були присутні на богослужінні з днем пам’яті святого великомученика Пантелеймона, та побажав, щоб Господь по молитвах святого дарував кожному, мудрість, сили, терпіння нести свій життєвий Хрест, допомагаючи ближнім, зцілюючи їхні тілесні недуги. Висловлюючи подяку головному лікарю Анатолію Крохмальному, за надання приміщення для храму, архієпископ Митрофан вручив йому благословенну архієрейську грамоту.
Прес-служба Білоцерківської єпархії